Jejak Stormtroopers

dalam Blog oleh

#Stormtroopers were the elite soldiers of the Galactic Empire. Sebelah tu nak panggil apa pulak? #StarWars #Iphone6. Huhu demam Star Wars bermula balik. Memang layan petang semalam dapat bergambar dengan Stormtroopers. Untungnya office aku ni dalam lif pun diorang letak sticker Star Wars Darth Vader. Sebenarnya saja nak cakap kalaulah Star Wars ni bebetul wujud aku rasa mau…

Baca Lagi

Hero P70 Buat Semua Orang Senang Hati!

dalam Sponsored Post oleh

Geram sangat bila nak pakai internet kat smartphone tapi quota dah habis. Serius 4GB setiap bulan memang tak cukup untuk aku pakai kerja dan untuk diri sendiri. Bekerja dalam sektor digital marketing social media ni memang kena pakai internet bandwidth yang banyak. Nak mengharapkan wifi kat tempat kerja dan rumah boleh la sikit-sikit tapi bila kat…

Baca Lagi

Pak Pandir Yo! Terbaik Yo!

dalam OMG oleh

Sapa yang tak pernah dengar cerita rakyat angkat tangan? Dulu masa kecik-kecik ingat lagi, kat perpustakaan banyak buku cerita yang mengandungi kisah rakyat ni. Yang masih Zaid ingat, Bawang Putih Bawang Merah, Kisah Si Pengembala Kambing, Sang Kelembai dan Kisah Pak Pandir. Rasanya yang paling terkenal ni kisah Bawang Putih Bawang Merah ataupun Kisah Pak…

Baca Lagi

Versatile Lasak Maskulin Jam Tangan Pilihan

dalam Sponsored Post oleh

‘Jom dating!’ masa memang penting bagi aku sebab kerja yang tak tentu masa ni kekadang hampir tak ada masa untuk diri sendiri dan keluarga termasuklah orang yang tersayang. Jadi masa yang ada ni aku nak ajak sesiapa je dating sambil baca blog aku ni. Masa itu penting, masa tu ibarat emas. Tapi sekarang masa tu…

Baca Lagi

Naik Electric Scooter Barulah Hipster!

dalam Diriku oleh

Nak pergi kerja jam, nak pergi pasar jam, nak pergi mana-mana pun susah jalan raya hari ini susah nak cakaplah, siang malam pun asik sesak dengan kerendaan baik besar mahupun kenderaan motosikal. Lagi ditambah dengan ekonomi negara yang meruncing mengakibatkan kejatuhan matawang dan kenaikkan harga minyak yang pastinya membebankan semua. Tapi semua ni dapat diatasi…

Baca Lagi

Pengorbanan Cinta Seorang Isteri

dalam Blog oleh

Percintaan antara suami isteri memanglah indah belaka, tapi adakalanya gelombang rintangan akan menjadi batu pengukur sejauh mana kesetiaannya. Untuk menempuh dunia percintaan memerlukan begitu banyak pengorbanan. Bila cinta itu sendiri didustai, mampulah badai gelora diharungi? Terimalah setulus hati, janji yang telah termeterai moga-moga cinta kita kekal ke hujung usia di dunia ini dan di akhirat nanti. Jom baca kisah sedih pengorbanan…

Baca Lagi

Kembali Ke Atas