Mari Cuba Lumpia Semarang

Kalau melancong ke negara orang memang tak sah kalau tak mencuba makanan yang ada. Di Semarang sempat jugalah merasa makanan unik yang dipanggil Lumpia Semarang...

SEOUL KOREA – Hotel Sarangbang Yongsan

Percutian bersama aku dan keluarga telah dirancang dari awal lagi. Hotel dibeli melalui Airasiago.com bersama-sama dengan penerbangan Airasia sekali. Seperti...

SEOUL KOREA – Trick Eye Museum

Trick Eye Museum salah satu tempat WAJIB bagi pelancong yang datang ke Seoul Korea. Kenapa wajib sebab anda akan fun...

SEOUL KOREA – World Cup Stadium

Tak terlintas dalam fikiran bila sampai ke Korea ni akan singgah ke Seoul World Cup Stadium yang pernah menjadi tuan...

SEOUL KOREA – Menaiki Cruise Di Han River

Jika anda berkesempatan bercuti ke Seoul Korea pastikan anda pergi ke Han River (Sungai Han) yang merupakan sungai keempat terpanjang...

Percutian Ala Kampung di Eight Acres

Bila bercakap pasal percutian ada antara kita yang mengidamkan percutian di kawasan bergunung ganang, di pulau, pantai, tempat bersalji dan macam-macam lagi. Tapi pernah tak...

Syok! Mermaids ALIVE di Sunway Lagoon

Hey korang! sempena cuti sekolah ni apa agaknya aktiviti riadah bersama keluarga yang korang akan buat? Mesti korang dah plan nak pergi tempat-tempat menarik kan?...

Apa Yang Korang Perlu Tahu Sebelum Melancong Ke Jepun

Semua orang nak pergi melancong ke Jepun ye la boleh tengok 4 musim kat sana. Tepuk dada tanya selera pilih la tarikh yang sesuai untuk...

Pesta Benak Sri Aman, Sarawak

Sri Aman, Sarawak. Pesta Benak berlangsung setiap kali bulan Mei. Hanya terdapat di Sri Aman Sarawak je tau. Sebab apa? Kerana ombaknya yang cantik dan...

Semarang Indonesia – Lawang Sewu

Percutian ke Semarang Indonesia adalah angan-angan yang dah lama aku idamkan. Sebabnya Semarang merupakan sebuah tempat pelancongan dunia yang sangat cantik dan banyak tinggalan sejarah...

Must Read

- Advertisement -