Orang Kajang Memang Terbaik!

Category archive

OMG

Pak Pandir Yo! Terbaik Yo!

dalam OMG oleh

site de rencontre au maroc pour mariage Sapa yang tak pernah dengar cerita rakyat angkat tangan? Dulu masa kecik-kecik ingat lagi, kat perpustakaan banyak buku cerita yang mengandungi kisah rakyat ni. Yang masih Zaid ingat, Bawang Putih Bawang Merah, Kisah Si Pengembala Kambing, Sang Kelembai dan Kisah Pak Pandir. Rasanya yang paling terkenal ni kisah Bawang Putih Bawang Merah ataupun Kisah Pak…

par söker kvinna i Falkenberg Baca Lagi

Google Zeitgeist 2012 – Search Trends Malaysia

dalam OMG oleh

Tadi usha-usha blog dan sesaja tengok Google Zeitgeist 2012 diorang dah update ke belum. Rupanya dah updated senarai Search Trends Malaysia. Wah-wah banyak juga carian yang dibuat oleh orang Malaysia kat Google ni ye.. Aku sendiri pun 100% kalau nak cari sesuatu bahan tu akan search kat Google. Mari kita lihat senarai Search Trends Malaysia…

Baca Lagi

Cara Buat Durian Crepe & Resepi

dalam OMG oleh

Sekarang ni kan sana-sini tengok blog tengok facebook tengok twitter diorang semua update padal Durian Crepe ni.. memula dulu rasa pelik gak apa bendalah makanan crepe crepe ni.. sebab sekarang dah jadi fenomena pasal Durian Crepe. Lagilah sekarang musim durian gugur so resepi terbaru tu jadi bualan hangat semua orang. Okey whatever lah orang nak…

Baca Lagi

Koleksi Mutiara Kata

dalam OMG oleh

Sehari baca satu mutiara kata.. ye sebenarnya mutiara kata ni boleh buat seseorang itu memperbaiki diri sendiri dan mengenal dimana kelebihan dan kekurangan yang ada. Macam aku sendiri setiap hari aku mesti baca paling kurang pun satu mutiara kata untuk menambah semangat dalam hidup dan memotivasikan diri. So aku nak share kat kawan-kawan semua koleksi…

Baca Lagi

Tiada Semangat Patriotisma

dalam OMG oleh

Gambar sumber Google Image : gmsriaman.blogspot.com Masa kat sekolah rendah dan menengah dulu tiap-tiap pagi mesti ada perhimpunan dan menyanyi lagu kebangsaan Negaraku. Masa itulah semagat patriotisma dikalangan pelajar dan guru-guru melonjak naik. Tapi bila dah kerja ni tak pernah pulak kat office aku diorang buat macam tu lagi. Lagu Negaraku kini dah semakin pudar…

Baca Lagi

Susah Rupanya Buat Video Stop Motion

dalam OMG oleh

Salam, sekarang pukul 4.23 pagi waktu aku update blog ni.. dah biasa tak tidur malam sebab kerja jadi hari ni mata tak mau tidur pulak. Ok tu pekara biasa sebenarnya kalau orang yang keje 24 jam macam aku ni. Tidur tak tidur tu tolak tepi haha.. Disebabkan aku tak boleh nak tidur jadi hari ni…

Baca Lagi

1 2 3 6
Kembali Ke Atas