Orang Kajang Memang Terbaik!

Category archive

Macam-Macam

Pak Pandir Yo! Terbaik Yo!

dalam OMG oleh

latest dating sites Sapa yang tak pernah dengar cerita rakyat angkat tangan? Dulu masa kecik-kecik ingat lagi, kat perpustakaan banyak buku cerita yang mengandungi kisah rakyat ni. Yang masih Zaid ingat, Bawang Putih Bawang Merah, Kisah Si Pengembala Kambing, Sang Kelembai dan Kisah Pak Pandir. Rasanya yang paling terkenal ni kisah Bawang Putih Bawang Merah ataupun Kisah Pak…

locali per single Baca Lagi

Realitinya di sini, Inilah Akademi Fantasia

dalam Macam-Macam oleh

Saban hari tak lengkap kalau dalam kehidupan kita ini ada sifat ingin mengubah cara hidup.  Bukan untuk mengubah takdir tetapi mengambil peluang yang ada dan dijadikan sebagai batu loncatan untuk berjaya. Seperti bait lirik lagu Menuju Puncak yang dipetik “Bukan mudah menyusur tangga ke angkasa, bukan mudah menggapai mimpi menjadi realiti”. Bukan mudah untuk menggapai…

Baca Lagi

Rejab dan Salah Faham.

dalam Macam-Macam oleh

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan bahawa bulan ini samalah dengan bulan-bulan lain. Untuk mendapat gambaran ringkas tentang tuntutan al-Sunnah di dalam bulan ini perhatikanlah kenyataan-kenyataan berikut: 1. Al-Quran menjelaskan bahawa bulan Rejab adalah salah satu daripada al-Ashhur al-Hurum (bulan-bulan haram). Firman Allah Ta‘ala (al-Taubah 9:36): Maksudnya: Sesungguhnya bilangan…

Baca Lagi

Shiro Bakal Juara #MaharajaLawakMega 2013?

dalam Macam-Macam oleh

  Gambar Kredit : Astro Gempak Diam tak diam dah nak masuk 13 minggu Maharaja Lawak Mega 2013 ni bersiaran. Dari minggu hot seats sampailah minggu terakhir ni ternyata persembahan sketsa peserta MLM2013 semakin menjadi-jadi kelakarnya. Lima peserta yang berjaya ke peringkat akhir adalah Nabil, Shiro, Sepahtu, Jambu dan Bocey sememangnya finalis yang terbaik dan memang…

Baca Lagi

Debaran Semakin Hampir – #AnugerahMeleTOPERA

dalam Macam-Macam oleh

Anugerah MeleTOP ERA adalah anugerah berprestij yang bakal menggegarkan area industri hiburan tanah air dengan calon-calon dan kategori yang sememangnya MeleTOP. Rasanya anugerah macam ni memang patut dibuat setiap tahun sebab dalam masa sama ianya juga mengiktiraf selebriti dan program tv serta penyampai radio yang bertungkus lumus menghiburkan seantero malaya ni. Sebanyak 14 buah kategori…

Baca Lagi

Saga Pet Station

dalam Macam-Macam oleh

Peminat-peminat kucing seluruh Malaysia dan khususnya di Melaka yang nak dapatkan bekalan barangan keperluan kucing bolehlah dapatkan di Saga Pet Station. Murah-murah gak diorang jual makanan dan keperluan kucing ni.. so lepas ni bolehlah aku beli online je dengan diorang.. senang tak perlu nak tercari-cari lagi makanan kucing murah.. Kepada yang ingin membuat pesanan boleh direct…

Baca Lagi

1 2 3 66
Kembali Ke Atas