Orang Kajang Memang Terbaik!

Category archive

Blog - page 2

Mimbar Akhir Pencetus Ummah

dalam Kerja oleh

bästa dejting appar Siapa agaknya empat calon finalis #Pencetusummah yang bakal dinobatkan juara musim kedua ni? Pastinya dah nak masuk 7 minggu rancangan ni bersiaran dan macam-macam tazkirah kita dah dengar. Nampaknya peseta kali ini bukan calang-calang semuanya hebat belaka. PU Azman, PU Lokman, PU Yusof dan PU Faiz semua ada karisma masing-masing dan mampu menggoncangkan fenomena islamik…

dating services in los angeles Baca Lagi

Rude Acoustic Cover by Faizul Sani

dalam Video oleh

Sebab aku suka sangat lagu ni dan Faizul AF pun buat cover lagu ni jadi aku nak share lah kat blog ni gak.. jom ramai-ramai tengon version cover Faizul ye dan komen kat Youtube dia.

Baca Lagi

Dugaan Bila Berjauhan

dalam Cinta oleh

Memang betul cakap pepatah “Jauh di mata dekat di hati”. Bila jauh perasaan rindu semakin menebal dalam diri ni. Masa inilah macam-macam dugaan yang datang.  Nak atau tak kita kena  laluinya jugak. Masa berjauhan ni la hati kena kental. Kalau rapuh musnahlah semua. Masa inilah kita kena dekat. Tak semestinya berjumpa depan mata kalau nak…

Baca Lagi

Dah Berapa Bulan?

dalam Uncategorized oleh

Dengar tajuk macam orang dok bertanya dah berapa bulan mengandung pulak kan. Eh jangan salah faham memang aku ni nampak gemuk tapi aku tak kandungkan anak sesiapa pun.  Hahaha.. saja dok melawak sekali sekala jangan la serius sangat korang. Ekceli aku ni dah beberapa bulan tak menghabdet blog ni. Memang rindu sangat nak menulis tips-tips…

Baca Lagi

Perpisahan

dalam Blog oleh

Perpisahan meleraikan kasih Menagih runtuhan tangis Mengimbau himpunan kenangan Menitis serangkai rasa Raja juntai air mata Jika hilang emas di timur Tanyalah pada mentari Jika hilang salju di gunung Tanyalah lurah yang memungkiri janji Jika hilang kasih sayang Pada siapa harus bertanya Perpisahan mengaut seribu kenangan Tunas sebuah kepastian Persahabatan yang ternoktah Oleh kawan yang…

Baca Lagi

Pintu Ramadhan

dalam Blog oleh

Saat pintu ramadhan terbuka mesra Membuka hijab cinta Di pangkaran yang mengharum kasturi Taburlah kuntum kuntum rabbani Mekar di kolam nurani Dengan limpahan keberkatan Dengan pancaran kasih sayang Saat pintu ramadhan terkuak Mengundamg wangian Mubarak Di halaman yang tercalit kemungkaran Renjislah titis ketaqwaan Menaungi perigi kehidupan Dengan embun muhasabah Dan nur istiqamah.

Baca Lagi

Kembali Ke Atas