Orang Kajang Memang Terbaik!

Penarik Kereta Atau Penyamun?

dalam Diriku oleh

råd om netdating Pertama sekali nak cakap siapa yang belum bayar kereta tu sila bayar secepat mungkin. Siapa yang tertunggak kereta sampai 2 bulan tu silalah jelaskan cepat sebelum si bangsat penarik kereta penyamun ni datang menghantui diri anda. Aku cakap ni sebenarnya untuk diri aku gak. Ye lah salah sendiri gak siapa suruh pergi tangguh-tangguh bayar kereta kan dah kena tahan ngan si bangsat penarik kereta tak bertauliah ni.

asian speed dating nyc Okey ceritanya macam ni, hari Jumaat 2 minggu lepas aku nak KL nak pergi office Nuffnang. Masa kat area Jalan Ampang berdekatan lampu isyarat dekat dengan Hard Rock KL tu tiba-tiba ada satu kereta Iswara putih dok hon aku dari sebelah. Memula buat tak layan gak tapi bila dah bertubi-tubi dok hon aku pun bukak la tingkap cakap apasal korang hon hon.. ingat tayar pancit ke, kereta terbakar ke.. rupanya diorang cakap dari CIMB Bank sebab aku tak bayar kereta dah 2 bulan.

donna cerca uomo Battipaglia Dalam keadaan lalu lintas sesak tu diorang suruh aku parking tepi berdekatan dengan bangunan AIA (tak silap aku). Disebabkan aku memang tak bayar kereta dah dekat 2 bulan jadi agak cuak juga la sebab kereta nak kena tarik. Terpikir juga dalam kepala ni macam manalah aku nak balik? tak kan nak jalan kaki kot?

men seeking women in Te Aroha Ok cerita diteruskan tanpa belas kasihan. Aku parking kereta aku kat tepi jalan dan buka sedikit tingkap.. Tak semena-mena 2 lelaki India terus ke tepi pintu aku dan cakap mereka wakil dari CIMB Bank dan datang untuk tarik kereta aku. Tak sempat nak cakap banyak seorang dari India tu masukkan tangan dan terus rampas kunci kereta. Kemudian dia terus masuk ke dalam kereta kat sebelah aku. Cuak tak cuak lah.. tiba-tiba orang yang tak dikenali terus duduk sebelah tanpa tunjuk surat atau apa-apa identiti mereka dari CIMB. Seterusnya korang boleh baca melalui laporan polis kat bawah ni.

rencontre femme et homme IMG_20140330_0002

Moral kat pengalaman aku ni sebenarnya :-

1 – Jangan pending bayar kereta sebab kalau dah pending kita mungkin akan rasa takut bila ditahan oleh penyamun bangsat penarik kereta ni.

2 – Kita akan deal harga “sogok” sebab tak nak kereta kita ditarik

3 – Pastikan si penarik kereta tunjuk identiti atau surat penarikan kereta baru bukak tingkap atau benarkan diorang masuk dalam kenderaan

4 – Kalau si penyamun dah masuk dalam kereta, bagi jelah apa yang diorang nak.. duit ke apa pe.. jangan nanti disebabkan nak berdebat tak pasal-pasal diorang keluarkan senjata kita juga jadi mangsa padah.

5 – Jangan buka tingkap setengah ke luas ke.. buka sedikit je lain kali agak-agak suara je boleh keluar.

6 – Pastikan call pihak bank awal-awal, kalau tak jadi macam aku lah.. surat kereta tak keluar lagi tapi aku dah cuak gila sampai pergi layan 3 si bangsat tu..

 

Selepas hasil siasatan POLIS, nombor plat kereta Iswara tu adalah nombor palsu dan tiada dalam rekod JPJ. Perhh memang aku dah kena POW lah jawabnya. Tak apalah anggap aku sedekah tak ikhlas je kat 3 bangsat tu. Memang pandai diorang cari makan dan aku pun tak paham macam mana pihak penarik kereta boleh dapat maklumat kalau tak ada deal dengan pihak Bank. Pihak Bank pun satu surat tarik kereta tak keluar lagi dah pergi inform pencacai-pencacai mereka cari kereta. So Shit!! …

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Isap Vapor Ok Kot!

Rasa macam ramai pulak sekarang yang mengisap vapor berbanding isap rokok. Ada
Placeholder

Madah Cintaku

Saat kakiku melangkah masuk ke ruang legarmu, terasa lemah sendi anggota. Namun
Kembali Ke Atas