Nukilan Cinta Dari Kekasih

dalam Diriku oleh

jatuh-cintaKita ditemukan melalui satu pertemuan. Lalu bergelar sahabat. Ibarat tali tersimpul mati. Terlalu erat dan tidak dapat dileraikan. Melainkan ketentuan Tuhan. Setiap detik dihias pelbagai kenangan, semalam berlalu begitu pantas. Meninggalkan pelbagai kisah. Namun.. hari-hari berlalu tetap menjadi kenangan. Mustahil untuk berulang. Kelak berulang jauh menyimpang. Kita ketawa dan berair mata. Ibarat sedang berpesta hingga lupa segala.. Namun.. bak kata org “waktu mencemburui kita”. Membuat kita tersedar dari terus leka. Bila-bila sahaja dugaan menerjah kita. Esok… mungkinkah kita akn terus begini? Berpimpin tangan mengukir impian, berlari-lari utk mencapai kejayaan. Namun, perpisahan tetap jua bertandang, menyambut dan mengambil semuanya dari kita. Itulah lumrah kehidupan, yang perit adalah satu dugaan, yang manis adalah satu sandaran.

Jika aku menjadi bintang, akanku kerdip dengan seni warnaku. Jika aku menjadi bulan, takkanku persiakan purnama yang sebati, hanya untuk pancaran ketenangan pada kalbumu. Jika aku menjadi suria, selamanya ku akan tatangi sinarku untuk pancaran hangat jasmanimu. Jika aku menjadi bunga, sentiasaku mekar takkan layu, bahkan sentiasa menguntum persis senyuman Aisyah Talhah, asal kau merasa aura Sakinnah, Mawaddah, Al-Jannah, tapi, aku hanya insan dan hamba pada ‘Aza Wajal La. Hanya dkurniai kelebihan dan kelemahan. Menjadikan kita tidak sempurna. Tetapi… sirat semua itu amatlah besar, hingga jauh dari jangkauan. Sesungghnya kaulah teman, kaulah penawar. Tika aku terkulai dikaki musibah. – Sayang Mohd Zaid. DUNIA & AKHIRAT.

Ini merupakan nukilan yang dikirim oleh si dia untuk aku.. terharu sangat dan sangat berterima kasih 🙂 cayang dia.. budak bucukk.. 

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Terbaru dari

MONOLOG HATI : #0005

“Ilaahi lastu lilfirdausi ahla walaa aqwaa ‘alannaaril jahimi fahabli taubatan waghfir dzunuubi
Placeholder

MONOLOG HATI : #0003

“Hanya manusia yg bodoh that keep downgrading someone who try to change
Placeholder

MONOLOG HATI : #0002

“Aku tahu engkau sebenarnya tahu tapi kau memilih seolah kau tak tahu”
Placeholder

MONOLOG HATI : #0001

Percintaan ada kalanya merumitkan. Bukan kerana tak ada manisnya dalam percintaan tu
Kembali Ke Atas