SINOPSIS GANGSTER CELOP – 21 FEBRUARI 2013

dalam Macam-Macam oleh

GC_FilmScene 19

Sebuah Filem: AHMAD IDHAM

ADAM & AMAN merupakan bekas banduan yang telah selesai menjalani hukuman penjara selama lima tahun di atas kesalahan yang dilakukan mereka sebelum ini. Hukuman yang dihadapi mereka telah berjaya mengubah mereka menjadi orang yang baik.

Setelah keluar dari penjara,mereka ditemukan semula dengan MAN JAMBU, ayahanda yang menyebabkan mereka meringkuk dalam penjara. Mereka ditugaskan untuk menjaga anak MAN JAMBU iaitu SUZANNA yang baru pulang dari England.

Suatu Hari,MAN JAMBU ditembak dihadapan mereka setelah selesai persetujuan pemberian kawasan kepada MAN CIRIT,salah seorang ketua kumpulan gangster.Polis mula memburu AMAN dan ADAM yang disangka suspek utama kejadian bunuh tersebut. Mereka melarikan diri sehinggalah ke sebuah kampung dan bertemu dengan PAK ABU dan anak gadisnya RABIATUN. Mereka membantu ADAM,AMAN dan SUZANNA menyelesaikan kes dengan memburu MAN CIRIT.

Mereka menyuruh MAN CIRIT mengaku salah atas kematian MAT JAMBU. ADAM & AMAN ditembak polis INSPEKTOR JALALUDDIN semasa pergaduhan antara mereka.

Tiba di Forensik, mereka mula disedarkan dan dengan kehadiran MAT JAMBU yang disangkakan sudah mati mengejutkan mereka. MAT JAMBU menceritakan perkara sebenar bahawa dia dan INSPEKTOR JALALUDDIN telah membuat rancangan untuk memerangkap MAN CIRIT.

GC_FilmScene 6

GC_FilmScene 10

GC_FilmScene 17

GC_FilmScene 28

WATAK

SYAMSUL YUSOF – ADAM
KAMAL ADLI – AMAN
HANIS ZALIKHA – SUZANNA
YUS JAMBU – MAT JAMBU (AYAHANDA)
AZAD JAZMIN – MAN CIRIT
USOP WILCHA – INSPEKTOR JALALUDDIN

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Terbaru dari

Placeholder

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan
Kembali Ke Atas