Twitter Digest – 2013-02-04 to 2013-02-10

dalam Uncategorized oleh
  • Jawapan ‘Sayang – Shae’ | Mr Bie [Parodi]: http://t.co/8xiEWPru via @youtube ->
  • Happy Chinese New year! Have fun everyone! Wishing everyone a great year ahead. ->
  • JANGAN mendamba dan meminta BERLEBIH-LEBIHAN, jika TIDAK tahu untuk BERSYUKUR dan BERTERIMA KASIH di atas PEMBERIAN-NYA. ->
  • JANGAN terlalu mengharap akan KESEMPURNAAN, jika TIDAK mahu berusaha MEMPERBAIKI DIRI melalui KESALAHAN. ->
  • JANGAN bermimpi mencipta KEBAHAGIAAN, jika TIDAK mampu memupuk SABAR melalui KEKECEWAAN ->
  • ♥ Boleh jadi PERKENALAN yang “singkat” itu adalah lebih BERMAKNA daripada persahabatan yang “lama” namun penuh pengkhianatan.. ->
  • Akhlak awak Comel sangat,Ilmu agama Awak Banyak sangat.. Pemakaian awak tertutup rapat.. Awak lah pilihan hati saya dunia akhirat.. ->
  • Hello… Salam. “@syazz_wanie: @mohdzaid hai ,” ->
  • Pekara yang paling “sweet” ialah ketika dua org saling rindu namun tdk berkomunikasi tetapi keduanya saling mendoakan di dlm sujud masing2 ♥ ->
  • Kenapa tekak ni time ni la mengidam teh tarik dan pisang goreng.. ->
  • Kadangkala orang yg sayang kita tu ada je di sekeliling kita. Tapi kita je tak pernah sedar, sebab kita sibuk mencari yang lebih sempurna ->
  • Btw kawan-kawan yang ada ios dan android jom follow blog aku kat @nuffnangx disini http://t.co/q8vJEZs7 ->
  • Hidup berakhir saat kamu berhenti bermimpi. Harapan hilang saat kamu berhenti percaya. Dan Cinta gagal saat kamu berhenti peduli. ->
  • Kemalangan Di Pagi Jumaat via @NuffnangX http://t.co/gY2gyXRp ->
  • Jgn mencari yg terlalu sempurna, andai diri masih bnyk kekurangannya ->
  • Dan janganlah mudah MENGHUKUM seseorang di atas KESILAPANNYA.. Kelak kita akan BUTA dengan KESILAPAN & KEKURANGAN diri kita ->
  • jika kita sedia MENERIMA kekurangan seseorang, pasti kita akn nampak seluruh KEBAIKANNYA. KEKURANGANNYA DIREDHAI, KELEBIHANNYA DISYUKURI ->
  • Andai KEBURUKAN & KEKURANGAN yang kita CARI dalam diri seseorang, maka amat2 MUSTAHIL untuk kita NAMPAK KEBAIKANNYA ->
  • Orang yang TAK COUPLE sebenarnya bukan tak laku, tetapi sebab cinta dia LIMITED EDITION utk yang halal saja.. ^__^ ->
  • Tak Semestinya JODOH KITA Dengan ORANG Yang TELAH LAMA Kita Kawan…Mungkin JODOH KITA Dengan ORANG Yang KITA BARU KENAL… ♥ ->
  • Single ➜ Update status ➜ “Saya perlukan seseorang , paras rupa tidak penting” ➜ Minah Bangla komen ➜ “Sy dh lama tunggu awak” ➜ BLOCK Terus. ->
  • ~ALLAH bersamamu ,ALLAH melihatmu,dan ALLAH menyaksikanmu..Engkau hamba ALLAH, DIA pasti tidak akan mengecewakanMU~ ->
  • Sentuh hati saya, bukan badan saya. Curi ikhlas saya, bukan curi iman saya. Buatlah saya masuk syurga, bukannya humban saya ke neraka. ->
  • Saya harap awak sudi tunggu saya sebenarnya. http://t.co/ca419H6m ->
  • However busy we may be, take a step back and think about your loved ones this #CNY while watching this video. #KaFan http://t.co/ki09WbQA ->
  • ✿Cantik WANITA krn kejernihan wajah✿Manis WANITA krn senyuman indah✿Ayu WANITA krn kesederhanaan lahiriah✿Hebat WANITA krn keimanan yg teguh ->
  • ♥ Jika MARAH, jaga fikiran & hati. Ada Allah tempat MENENANGKAN DIRI
    ♥ Jika SUSAH jangan merasa pilu. Ada Allah tempat MENGADU ->
  • Beza duduk diantara dua motor. http://t.co/u9uFSO25 ->
  • Ask me a question http://t.co/LZaveVfh ->
  • rasa-rasanya soalan apa yang hang nak tanya kat aku?? — Sihat ke? Sambut gongxi fa cai kat mana http://t.co/y39vSoRD ->
  • pandangan tentang couple? — Tak ada masalah selagi kau tau mana halal mana haram http://t.co/0utb9tsb ->
  • Aurat wanita dengan sepupu lelaki dan abang ipar. http://t.co/nuVe64Eu ->
  • Dengan siapa wajib berhijab dan haram bersalam. Share info ni. http://t.co/Gv9PcKg4 ->
  • http://t.co/HylVs1ev ->
  • wsalam RT @Mirul_Aiman: Kchoww , Assalamualaikum 🙂 #offline ->
  • malam ni nak layan lagu-lagu jiwang kat youtube hehehe… enjoy karok sowang2 kat sini.. ->
  • RT @ChillOutMY: Jgn ➜ Menangis ➜ Bila ➜ Seseorang ➜ Tdk ➜ Balas ➜ Cinta ➜ Kita ➜ Kerana ➜ Allah ➜ Selalu ➜ Menemani & ➜ Mencintai ➜ HambaNya ->
  • Kaya. Miskin. Tinggi. Rendah. Comel. Cantik. Handsome. Tak kiralah siapa pun, akhirnya duduk di dalam tanah juga. ->
  • Disebabkan tak boleh tidur aku nak baca balik tweet2 lama haha.. http://t.co/XPc8hGuJ ->
  • hari ni mesti tak leh tidur.. kiri kanan bunyi bungapi.. adoiiaaii ->
  • RT kalau pernah dengar ayat ni “Pen merah, pen biru. You marah, I love you” .. ->
  • Cinta mendorong kte kebahgiaan, bknnye ke arh kemaksiatan. Ingat tuh.. ->
  • Kemalangan Di Pagi Jumaat http://t.co/GJXqgq2F ->
  • Nafsu nk mkn maggi goreng→pegi mamak →ajak kawan→kawan order maggi goreng →terus tuka menu →sbb nanti mamak masak sikit →pernah jadi cam ni? ->
  • Naik moto →jemput awek →pergi dating →bawa laju →awek peluk kuat →belok kiri kanan →tergolek →mcm nangka busuk →selamat →masing2 gelak malu ->
  • oh ye ke.. gosip apa.. share la skit hehe RT @AmzarNoor: @mohdzaid ade gosip tentang sharnah ->
  • Pergi Pavi → beli baju baru → pergi majlis kawin → tengok tetamu ada pakai baju sama → terus hilang mood → pernah tak jadi cam ni? ->
  • Bangun tidur →cek twitter →cek fb →skype →ym →mungkin satu hari nanti →bangun tidur →dah ada kat alam lain →jadi→cek juga amal ibadah→senyum ->
  • Susah atau senang hidup kita di dunia ni adalah UJIAN dari ALLAH. ->
  • Marang kerapu marang skeper,Ikan kerapu naik skuter,Jalan2 keliling kota,Kena tahan wat slamber,Mintak lesen xada,Saja nak tanya tgh wat ape ->
  • “Biar aku sepi sendiri tiada cinta insani yg menemani. Asalkan aku tdk sepi dari kasihNya krna aku ingin mencari & terus mencari cinta ILAHI ->
  • Sebaik-baik SAHABAT adalah sahabat yang dapat membawa kita ke SYURGA, bukan SAHABAT yang membawa kita ke NERAKA. ->
  • Teman sejati bukan yang selalu dekat di mata., Dekat bicaranya tetapi dia yang setia dihati dan diingati dalam setiap bisikan doanya. ->
  • “Sekiranya Allah menginginkan kebaikan untuk seseorang itu, Allah akan mengujinya dengan kesusahan.” – HR al-Bukhari ->
  • “Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang bersinar-bersinar, tetapi tidak melihat apa-apa” ->
  • Sabar memiliki dua sisi, sisi yang satu adalah sabar, sisi yang lain adalah bersyukur kepada Allah. (Ibnu Mas’ud) ->
  • Orang yg suka berkata jujur akan mendapatkan 3 hal iaitu KEPERCAYAN, CINTA dan RASA HORMAT (Sayidina Ali bin Abi Thalib) ->
  • Cinta sejati tak datang begitu saja. Banyak proses yg harus dilalui bersama, menderita, menangis, dan tertawa bersama. ->
  • Waktu terus berjalan, belajarlah dari masa lalu, bersiaplah untuk masa depan, berikanlah yg terbaik untuk hari ini. ->
  • What’s the difference between LIKE & LOVE? let’s just say, if you LIKE a flower, you PLUCK it. But when you LOVE that flower, you WATER it ->
  • “The most painful punishment of Hellfire is that people will miss their chance to have a relationship with Allah.”— Imam Al Ghazali ->
  • “Sejauh manapun langkah kakimu tersasar, ingatlah Allah sentiasa menunggu kata TAUBAT darimu…” ->
  • Sejernih wajah kerana wudhuk yang sempurna adalah lebih bercahaya daripada kilauan segunung permata ->
  • Getting moolah has never been more fun. Be a part of #ChurpChurp http://t.co/VOjuMwB0 ->
  • Andai kau ingin berteman Terimalah dia seadanya kerana dia hanya seorang teman yang hanya manusia biasa Seperti dirimu jua ->
  • Aku menemukan kebahagiaan dalam imanku, imanku ada di hati dan hatiku tidak dapat dikuasai oleh apa pun melainkan Allah ->
  • Wanita solehah itu sentiasa memelihara auratnya kerana AURAT itu Mahkota Wanita ->
  • Setitik air mata yang jatuh kerana keinsafan adalah lebih baik daripada sejuta mutiara di lautan. ->
  • Love is not how much you say I love you, but how much you can prove that its true ->
  • Cinta sejati hanya untuk Allah, Kerana Cinta-Nya tak kan pernah Pudar ->
  • kita doakan jela yg tebaik utk dia.. RT @mirasanmehad: @mohdzaid bengkak dah mate..”masalah dunie~” ->
  • tak rasa mcm berlakon.. sbb rakam pakai kamera hp je… RT @AmzarNoor: @mohdzaid ape motif dia ? macam dia ni berlakon je .. ->
  • Shila Amzah nangis.. apa masalah kau ni dik… sabarlah ye… http://t.co/MyU9DF48 ->
  • One of the best gifts in life is time that you give to your family. Menitis air mata aku tengok iklan ni #KaFan #CNY http://t.co/8dCzZ3Xg ->
  • Xin Nian Kuai Le .. Selamat Tahun Baru semua kawan-kawan yang sambut.. semoga tahun ni berlimpah lagi rezeki kamu semua ya.. ->
  • Kisah Sedih : Jubah Untuk Ibu http://t.co/wEI6FDQQ ->
  • Wasiat Buat Isteri Tersayang http://t.co/GGcI413v via @Nuffnangx ->
  • Jom follow blog aku kat @nuffnangx boleh klik link http://t.co/LqGjrRWA korang lebih mudah baca blog aku melalui ios & android korang. ->
  • Setialah untuk ku.. jujur pada ku… dan taqwa dirimu padaNya selalu ->
  • Suami isteri tidur berpegangan tangan, dosa-dosa kecil gugur di celahan jari -@fadzilahkamsah ->
  • Text BF → Tak reply → Call → Tak angkat → Text “Kau g mana! Pahal tak angkat!” → BF reply “Sorilah saya solat JUMAAT tadi” → GF “Terdiam” ->
  • Selamat menunaikan solat Jumaat kepada semua anak-anak Adam. ->
  • Aku rasa aku nak belanja korang tengok #gangstercelop nanti. Rasanya ada yang nak ikut tak? Kalau ada sila RT nanti aku buat contest tiket. ->
  • Merosakkan bahasa dalam filem bagi aku tak menjadi satu isu. Mungkin boleh jadikan bahan lawak sahaja. Tapi kalau dalam penulisan rasmi xleh ->
  • Hari ni tak boleh tweet merapu.. Baru lepas kemalangan.. Tangan sakit… 🙁 ->
  • Nota Ringkas – Giveaway RM50 – http://t.co/y81tHONx http://t.co/aypJz2UC ->
  • Barisan pelakon #GangsterCelop @ExcellentPic_My @Skop_Prodns @kamaladli @burnsoul4u @HanisZalikha http://t.co/qIZeIO3R ->
  • Tweet Mohdzaid – 2013-02-07 http://t.co/wIe8NYGI ->

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Terbaru dari

Placeholder

Dah Berapa Bulan?

Dengar tajuk macam orang dok bertanya dah berapa bulan mengandung pulak kan.
Placeholder

Blog dah bersawang

Assalamualaikum… lama gilers kan aku tak menghapdet blog ni. Kekangan bz bekerja
Kembali Ke Atas