Program Immunisasi Kanak-Kanak Dari Lahir Hingga 12 Tahun

dalam Macam-Macam oleh

uomo cerca donna Umbria Nak bercakap pasal kesihatan ni aku tak berapa pandai sangat, tapi baru-baru ni aku pergi coppia cerca donna Klinik Kita kat Taman Tun Hussien Onn Cheras hantar anak buah aku Nur Alia Qistina pergi check doktor. Dalam tunggu doktor panggil dia aku ternampak papan tanya berkenaan Program Immunisasi Kanak-Kanak dari lahir hingga 12 Tahun. Ohhh ini rupanya jadual Program Immunisasi baru aku tahu..Untuk pengetahuan program ini memang perlu dibuat oleh setiap orang bagi mengelakkan sebarang penyakit semasa dewasa nanti.

uomo cerca donna Taranto  

uomo cerca trans Venezia

uomo cerca donna Fano

Berikut adalah jadual yang aku nak share kat korang.. harga bayaran dan maklumat lanjut korang boleh pergi tanya doktor kat hospital atau klinik yang terlibat..

Lahir : BCG & Hepatitis B

1 Bulan : Hepatitis B

2 Bulan : Tetrahib & Polio

3 Bulan : Tetrahib & Polio

5 Bulan : Tetrahib & Polio

5 Bulan : Hepatitis B

12 Bulan : MMR

18 Bulan : DPT & Polio (Booster) – Infanrix

2 Tahun : Chicken Pox

7 Tahun : DPT & Polio (Booster) – Infanrix

12 Tahun : BCG (Booster)

12 Tahun : Rubella (Perempuan)

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Terbaru dari

Placeholder

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan
Kembali Ke Atas