Orang Kajang Memang Terbaik!

Tambah Pendapatan Dengan Churp-Churp Grapevine

dalam Iklan oleh

 

Tahniah kvinna söker kvinna i Ängelholm Churp-Churp atas pelancaran iklan terbarunya yang diberi nama vietnamese dating Grapevine mand søger mand I Kolding . Mungkin ramai yang masih tidak tahu tentang kewujudan program dating sverige Grapevine ni, ianya adalah iklan berbentuk skyscraper yang membenarkan pengguna berkongsi kempen iklan kepada semua orang sambil menerima pendapatan sampingan atas hebahan kempen tersebut.

Mesti ramai yang tertanya-tanya apa sebenarnya chat live online free Grapevine ni, okey bayangkan korang sekarang berminat dengan iklan Nuffnang kat sidebar blog aku ni ==>

pastu korang pun berminat nak share iklan tersebut dengan awek atau rakan pejabat korang tentang iklan yang ada kat blog aku ni, tapi takkan korang nak print screen iklan tu betul tak?.. lagi satu mungkin korang akan suruh kawan atau awek korang tu klik iklan aku untuk dapatkan info. Tapi dengan adanya Grapevine , korang boleh share iklan tu melalui social media seperti Twitter, Facebook, MSN dan email kepada semua orang sambil korang pun boleh menambah pendapatan lumayan. Mungkin ini dipanggil “Win Win Solution” kerana pemilik blog dapat keuntungan korang pun dapat keuntungan dari iklan yang dikongsi tu.

 

Bagaimana blogger menambah pendapatan dari pembaca blog melalui Nuffnang dari tahun 2007 hingga 2011

 

Nuffnang  pada tahun 2011 memperkenalkan Grapevine yang membolehkan pembaca blog juga mendapat keuntungan dari hebahan kempen iklan diblog. Lihat bagaimana ianya berfungsi disini Grapevine.

 

Langkah 1 : Caranya mudah saja, nampak tak iklan Grapevine kat sebelah kanan sidebar blog aku ni?..  korang cuma perlu share iklan yang menarik perhatian kepada sesiapa saja melalui 4 ikon social media. Korang juga akan diberikan url unik untuk setiap orang bagi membuat hebahan secara extreme di social media yang lain.

Langkah 2 :   Untuk menebus ganjaran  Grapevine, korang cuma perlu masukkan alamat email didalam kotak (lihat dibawah iklan) dan klik “GO”. Kemudian Grapevine akan email korang satu notification email dan cara-cara untuk kolaborasi Grapevine dengan akaun Churp-Churp sedia ada. Bagi yang tak pernah ada akaun Churp-Churp pun jangan risau.. sebab email notifikasi tu akan ajar korang cara untuk register akaun di Churp-Churp 🙂

Ini hanya pandangan kasar aku terhadap Grapevine dan sebarang pertanyaan yang pelik-pelik tentang Grapevine korang boleh email terus kat Helpdesk Churp2 ye hehe.. aku sekadar nak share je info yang ada 🙂

 

Hasil pendapatan Grapevine akan direkodkan kedalam akaun Churp-Churp

 

 

Lihat contoh iklan skyscraper Grapevine disebelah side bar blog ini dan “Share” lah untuk menambah pendapatan anda.. 🙂

 

Lihat contoh email notifikasi dari pihak Churp-Churp dan korang boleh gabungkan pendapatan Grapevine dengan akaun churp2 sedia ada.. SELAMAT MENCUBA !!

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

15 Comments

  1. well… rasanya its pretty much depends on the advertisement jugak kot. i think la. sbb website Churp2 pn tak mentioned apa2 ttg coding n whatnot. hurm… thanks anyways.

  2. maknanya kena singgah kat blog yg ada nuffnang dan jengok2, kebetulan kalau ada grapevine function appear kat iklan nuff tu, terus setting apa yg patut. maknanya trafik akan datang terutama dari publisher churp2 yg nak promo grapevine. bagus betul win-win solution ni. ala your blog tak nampak pulak setting grapvine tu bila saya singgah ni. kena cari kat blog lain la jawabnya.

  3. salam,

    cikgu ..dh join ni..hari pertama dpt 0.20..masuk hari kedua dh RM2..hari ke5..cikgu check ..dh cecah rm20..wah boleh wat duit ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Kembali Ke Atas