Orang Kajang Memang Terbaik!

Why I Like It Longer

dalam Blog oleh

video chat nederland

absolutely free dating service

Saya cintakan sungai, jadi anda juga perlu menjaga dan mencintai sungai.  Ia manjadi sumber minuman, pengairan tanaman, pengangukutan air dan mata pencarian bagi masyarakat nelayan dan petani. Sungai  merupakan jalan air yang mengalir bacheca annunci gratuiti panjang menuju ke Samudera, danau, ataupun ke laut.

Sumber sungai datangnya dari aliran sungai-sungai kecil yang lain, dari tasik, mata air dan juga hujan yang turun.  Mulut, ataupun hujung sungai di laut dipanggil muara, manakala puncanya di panggil ulu.  Dari kedua-dua permukaan ini dapat menentukan berapa hvad er netdating panjangnya sungai berkenaan.

Saya tertarik pada Sungai Nil.  Punca sungai ini mengalir merentasi negara Mesir bermula dari utara hingga ke selatan dan merupakan sungai yang free dating sites for tennagers terpanjang di dunia. Sungai Nil mengalir hingga ke empat buah negara utama iaitu Sudan, Etopia, Uganda dan Tanzania. Ia juga menjadi pusat peradaban manusia yang melintasi tiga benua dunia iaitu benua Afrika, Eropah dan Asia.  Khazanah peradaban Mesir masa lalu sememangnya telah mengangkat Mesir ke pentas tertinggi sejarah ketamadunan dunia.

Kalau ingin mengukur ketinggian Bangunan Berkembar Petronas cara kuno, tentu memerlukan tali yang panjang untuk mengukurnya.  Pastinya berapa utas tali panjang diperlukan untuk mengukur dari puncak menara hingga ke tanah.  Tapi sekarang sudah moden, ketinggian Bangunan Berkembar Petronas yang setinggi 210 m itu, diukur bersekali naiknya pembinaan bangunan.

Terdapat sebatang jejantas angkasa KLCC SkyBridge yang menyambungkan kedua-dua menara di tingkat 41 dan 42, iaitu jejantas dua tingkat tertinggi di dunia. Jambatan ini telah dibuka kepada pelancong sejak dari tahun 2000, dan yang paling penting, tiket masuk adalah percuma..

Betapa kerdilnya ku rasa berada di atas sana. Ya,  terlalu kerdil jika hendak di bandingkan dengan dunia, dengan angkasa, dengan galaksi bima sakti, cakerawala dan pastinya yang paling agung.  Pencipta kepada semua ini.

Menara Berkembar Petronas merupakan bangunan intelligence tertinggi di dunia dan menjadi mercu tanda Bandar Raya Kuala Lumpur.  Juga menjadi  satu identiti  kebanggaan bagi Malaysia.

Being tall means, it is very eye catching.  See how beautiful  the Petronas Twin Towers by night.   So do LG Chocolate BL40

This is my mother, Zara Aluwi. Saya sayangkan dia sebab mak saya baik dan sporting..

Dulu-dulu semasa saya masih bersekolah, emak saya rajin menulis nota ringkas dan menampalkannya ke cermin almari solek, sebelum meninggalkan rumah untuk ke tempat kerja.  Ada-ada saja peringatan untuk saya lakukan selepas pulang dari sekolah.  Bangah, lepas makan jangan lupa solat.  Buat kerja sekolah. Begitulah hari-hari berlainan nota untuk saya dan adik beradik lain.  Kami lakukannya tanpa membantah.

Kini, penulisan menjadi hobi emak saya.  Dahulu dia hanya menulis ringkas tapi sekarang dia menulis panjang lebar.  Hari-hari emak akan menghadap laptopnya mengarang manuskrip untuk novelnya.  Dari nota ringkas ke cerita panjang menjela-jela.  Menjadikan sebuah kisah masyarakat yang boleh dijadikan teladan dan pengajaran.  Novel pertama beliau bersama penerbit NB Kara Sdn Bhd. berjudul ‘BELAHAN JIWA’ dan novel kedua berjudul ‘TIDAKKAH ADA RINDU’ yang  ini bersama penerbit Fajar Pakeer.  Diharap rakan-rakan di luar sana dapat member sokongan kepada beliau.

Ada yang gemar membaca cerita pendek (Cerpen) tapi lebih ramai yang suka membaca novel.  Membaca novel dapat member kepuasan.  Dapat menyelami pelbagai kisah.  Begitu juga kalau memakan coklat.  Coklat kecil tidak puas tapi kalau dapat coklat panjang, tersenyum lebar dibuatnya.  Kepuasan menikmati rasa coklat sebenar.

Dari itu, saya sukakan LG Chocolate BL40 sebagaimana saya sukakan coklat panjang. LG Chocolate BL40 panjang dan bijak .  Sebijak Menara Berkembar Petronas.  Dalam kata lain ianya bijak dengan teknologi Dolby Mobile.  Saya sukakan keunikan bentuk panjangnya yang hitam seksi, permukaan yang licin dan nipis, ringan ditambah dengan skrin sentuh yang cantik.  Menyerupai coklat bar asli yang sungguh lazat. Emm… yummyyy… helo…

Cinta itu indah.  Betapa indahnya dunia  jika didasari oleh kesucian dan kemurnian hati. Cinta tidak hanya kita berikan terhadap pasangan kita saja tapi kepada LG Chocolate BL40

HOHO OKEYlah.. ni nak habaq mai ada contest terbaru di website Nuffnang (Win an LG Chocolate Phone Just Because You Like It Longer) ,  so sesiapa yang nak menang handphone LG ni rajin-rajinla blog ye.. kalau korang nak tahu.. LG Chocolate BL40 ni punya features meh tengok bawah ni.

LG BL40 Chocolate Specification:

  • General: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 1900/2100 MHz, EDGE class 10, HSCSD, GPRS, HSDPA 7.2 Mbps
  • Form factor: Candy Touchscreen bar
  • Dimensions: 128 x 51 x 10.9 mm ( 5×2×0.4 inch )
  • Weight: 4.6 oz.
  • Display: Unique 4″ TFT 16 million colors capacitive touchscreen with 21:9 aspect ratio and 800 x 345 pixels resolution, Multi-touch input method,
  • scratch resistant glass
  • Camera: 5-megapixels auto-focus camera with Schneider-Kreuznach lens, LED flash, geo-tagging, image stabilization, face detection, Smile Shot,
  • Blink detection, Intelligent shot, Beauty and Art shot, VGA video recording at 30 fps
  • Connectivity: Wi-Fi (WLAN), Bluetooth 2.1 with A2DP, standard microUSB v2.0 port, GPS receiver with A-GPS, 3.5mm audio jack
  • Messaging: SMS, MMS, T9 text function, E-mail, Internet browsing
  • Entertainment: FM radio, Java, Audio player ( eAAC, MP3, WAV ), Video player ( DivX, H263, MP4, xVID )
  • Platform: Latest S-Class Touch UI
  • Other features: UI auto-rotate, Auto turn-off, Gesture controls, 3.5 mm audio jack, DMSE, Games, TV out
  • Internal Memory: 1GB internal memory
  • External Memory: microSD card slot ( up to 32GB )
  • Battery: Standard battery, Li-Ion 1000 mAh
  • Talk time: about 3.2 hours
  • Standby time: up to 250 hours

Tengok kecanggihan LG Chocolate BL40

amacam ok tak… 5 megapixel dan 1.1GB internal storage sudah memadai bagi aku… handphone ni sungguh istimewa sebab mobile phone wide screen pertama dan ianya nipis dan panjang… ya ianya panjang dengan dimensi 128mm x 51mm x 10.9mm. tak terliur korang menengoknya?… why i like it longer?… dengan screen panjangnya memang puas kalau nak tengok movie dan youtube.. apa lagi jom sama-sama menang handphone ini.. thanks to Nuffnang dan LG (Life’s Good)

more info : http://www.nuffnang.com.my/

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

24 Comments

  1. Best & very attractive…I hope u win the hp…Tapi kalau dapat betol2 kena lah bg mak ko eh…ko guna hp lama je….

  2. kebetulan ni rara…saya dah buat lama entry ni simpan dalam draft… tapi baru malam tadi publish… btw nice entry,… wish u will win also..

  3. kreatif la ko zaid…mmg cunla…by the way,aku dah updatekan samsung corby..thanks for the picture..kalau mng aku blanje ko makan..hehehe

  4. mesti menang punye ni… MAS punya entry yg flymas mobi pun die org tngok yg kreatif macam ko buat.. hehe.. nanti dah menang.. bawa sehari ke helpdesk.. nak merasa gak.. haha..

  5. majid zaid pakai software photoscape dan photoshop cs4 .. untuk pengetahuan zaid cuba-cuba je software tu.. memang tak pandai pakai pun… zaid cadangkan majid guna photoscape sebab senang dan freeware sesuai untuk beginner macam kita…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Jejak Stormtroopers

#Stormtroopers were the elite soldiers of the Galactic Empire. Sebelah tu nak
Kembali Ke Atas