Orang Kajang Memang Terbaik!

Kerja… Gaji….

dalam Diriku oleh

bästa dejtingsidan gratis gaji-72dpi

site de rencontre serieux et gratuit Aku masa umur 7 tahun dah mula bekerja sekadar membantu abah aku berniaga kedai makan kat Bandar Kajang. Masa umur 7 tahun tu dah mula tolong-tolong angkat pinggan lepas orang makan kat kedai abah aku tu, basuh pinggan, kemas meja… sampailah aku masuk tingkatan. Tapi tak la kerja angkat pinggan lagi. huhu kira naik pangkat la… kerja jaga kaunter, huhu kira duit hari-hari memang syok walaupun tu bukan duit aku hahahaha… ada gak sekali dua aku cilok duit laci… hehehe ala siapa lagi nak abiskan duit harta abah aku kalau tak anak-anak dia gak kan… bukan luak mana pun setakat ambik sepuluh dua puluh ringgit nak beli jajan… hehehehe

mand søger mand I Aarhus Pernah aku minta kebenaran mak/abah aku untuk bekerja kat Pizza Hut masa lepas PMR sama kawan-kawan sekolah, tapi mereka menolak mentah-mentah dengan alasan mereka masih mampu menyara aku dan perlu pastikan pelajaran aku terurus. Lepas je tamat sekolah menengah, aku dah mula nak cari pengalaman sendiri, orang baru nak naik la katakan. Aku cakap kat mak, aku nak cari kerja… huhu mula-mula mak aku tak kasi, ye la siapa lah nak tolong dia kat kedai makan tu. Dah la abah aku baru meninggal masa tu. Tapi dengan keegoan, aku tetap dengan pendirian aku.

par söker par i Vaxholm Pekerjaan pertama aku dengan gaji RM600 yang aku terima hasil dari titik peluh dan keringat aku adalah di KFC Sg. Chua Kajang…. hehehe mesti korang pernah pergi situ kan…  waktu tu bukan main gah lagi dengan gaji banyak tu aku mampu beli handphone sendiri, beli baju sendiri, beli tu beli ni… tak perlu lagi minta mak…. masa tu tak ada apa-apa commitment pun kereta pun tak ada… jadi duit tu enjoy la… setahun aku kerja KFC sebagai pembantu dapur huh tak tahan… asik kena maki hamun dengan Manager cina yang makan babi tu… asik nak mengomel je kerjanya. Pot pet pot pet…. dalam setahun tu 3 kali aku mintak berhenti kerja… tapi dia tak kasi dengan alasan tak ada orang  backup…. hahahaha pernah sekali aku merajuk tak nak pergi kerja… dia sampai datang rumah pujuk aku hahahaha…. masuk kali keempat sorry la kan… aku cakap good bye je kat KFC…. memang letih kerja fast food ni.. sumpah aku tak nak kerja situ lagi… hahahaha

Setahun lepas kerja KFC aku tolong mak aku kat kedai makan tu balik, ermmm krisis ekonomi memaksa mak aku jual kedai tu kepada orang lain. Jadi lepas tu aku jadi penggangur terhormat la sekejap hehehe… kebetulan Carrefour Alamanda baru nak buka masa tu.. try la apply sebagai jaga kaunter…. dapat tapi gaji sikit pastu jauh pulak dari rumah aku yang dekat Cheras ni. Dalam masa yang sama 7-Eleven kat rumah aku baru nak buka, pun try jugak apply kerja… last-last dapat kerja 7-Eleven tuh… seronok bukan kepalang lagi… ye la rumah aku dekat je… tak sampai 5 minit dah sampai. Kerja memang best dapat pulak kawan-kawan yang satu kepala gak kan.. gaji pun naik sikit RM750 dari kerja KFC RM600 je…

Setahun gak kat 7-Eleven aku try apply kerja kat HQ pulak… alhamdulillah dapat gak kerja sana… gaji pun alhamdulillah dah ok la sekarang… hhuhu gaji sekarang terpaksa dirahsiakan hehehehe… tapi tu la nak cakap kerja makan gaji ni kena tahan la… kena marah… kena maki hamun… tu dah adat la…. kalaulah aku dapat rm1 juta  kan best… aku nak bukak business sendiri… leh cari duit sendiri… leh jadi boss…  agak-agaknya kalau aku kerja 7e ni sampai umur aku 50tahun pun aku tak akan jadi jutawan… hahahahaha….

dating sider match MAAF KERANA MEMBAZIRKAN MASA ANDA MEMBACA CERITA HAMPEH SAYA NI!

// moral of the story… jangan kesah dengan gaji kita walaupun sedikit.. tapi pengalaman mengajar kita erti kehidupan… kerja lama insyaalah gaji akan naik tahun demi tahun… tapi nak jadi jutawan tu lu pikir la sendiri…

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

10 Comments

  1. kerja kalo yg management dia terurus x mustahil
    dpt benefit yg best2.. stgh2 company swasta ni
    ada yg management x bagus.. contoh mcm tmpt aku
    keje skrg ni.. epf xde, keje tak tentu masa
    (mcm hidup ni utk keje je, xde masa nk rest,
    xde life nk enjoy2 release tension).. dah tu
    keje lebih masa, tp OT xde.. nk xnk kene thn sabar jela..
    janji mcm2, mulut manis, tp xde dibuatnye janji tu sume..
    demn!

    ===
    hope aku dpt keje lain secepat mungkin

  2. susah macam tu… epf tak ada.. OT tak bayar… leh kena saman tu.. hehhehe… zaid doakan bro cepat dapat kerja lain.. hehehe…

    //kalau freelance tu macam mana pulak yek… sapa nak bayar epf socso… hehehe

  3. Setiap org mesti ada rezeki.Cuma berbezalah sbb Tuhan tau apa yg selayaknya kita terima.Mungkin kalau kita kaya, kita lupa daratan.OR mungkin kalau kita sederhana, kita lebih peka/memahami org lain yang mungkin tidak seberapa.Yang penting kita berusaha n bersyukur seadanya.Kalau kita kaya tp kita xtau manage duit & x menggunakan kelebihan tu dgn bijak, semua tu sia2 je.Hujung bulan mesti mengeluh.Tapi,wlu hidup sederhana,kalau kita tau apa yang patut kita buat dgn hanya duit yang seciput,trust me,rezeki kita tak akan putus.(Maybe byk hal yang perlu kita belajar/faham sebelum menjadi kaya)–Saje je menyibuk.Boring dow duk umah–

  4. Apa-apa pun, mak cik doakan anak-anak yang membaca post Zaid ni memperolehi pekerjaan yang dapat menjamin masa depan. Adalah lebih baik, sekiranya ada masa terluang, anak-anak mencari ilham untuk berkarya. Bermulalah dari usia muda ini. Manalah tahu, karya anda meletop sudah tentunya akan menambahkan pendapatan yang lumayan.

    Betul… mak cik tak tipu. Berjinak-jinaklah menulis novel. Tak kisahlah cerita apa pun. Tapi lebih elok cerita2 cinta cepat laku. Any questions, dont hesitate to ask me.

  5. We request 4-5 full time car wash staff.

    Male only

    Basic RM700 + commission + hostel provided + allowance. (Salary can up to RM1500 per month)

    Working at putrajaya

    5 days/ week & is office hour

    Offer for Malaysian only.

    Please call me Ivan at 012-9687077 or ivankvs@gmail.com

    Please let your member know as well ?

  6. best tak kje kat 7 eleven HQ….
    apa benefit dia dpt ye…?
    gaji okay ke..?
    dpt interview keje sana…performance analyst…
    tq…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Isap Vapor Ok Kot!

Rasa macam ramai pulak sekarang yang mengisap vapor berbanding isap rokok. Ada
Placeholder

Madah Cintaku

Saat kakiku melangkah masuk ke ruang legarmu, terasa lemah sendi anggota. Namun
Kembali Ke Atas